Linkovi

Majka i sin žrtve tornada u Louisiani


Tornado u Texasu, 13. decembar 2022.
Tornado u Texasu, 13. decembar 2022.

Tijelo jedne žene i njenog osmogodišnjeg sina pronađena su nakon što je tornado uništio njihov dom u Keithville u Luizijani. Tornado je posljedica snažne zimske oluje koja je zahvatila SAD.

Dječak i njegova majka pronađeni su u ruševinama oko 2.30 ujutru.

Tornado je jedan od čak 18 koji su registrovani u Texasu, Louisiani i Mississippiju, a procjenjuje se da je povrijeđeno više od 20 ljudi. Kuće su uništene, materijalna šteta je još neprocijenjena.

U mjestu Nova Iberija u Louisiani više desetina ljudi je povrijeđeno u naletu tornada, a policija je upozorila stanovništvo da se udalji od pogođenog područja jer spasioci i dalje pretražuju teren.

Velika zimska oluja zahvatila je središnji dio SAD, pa su zbog velikog snijega zatvorene škole, a putevi su neprohodni. Desetine letova su otkazane.

Prognozira se da bi oluja mogla da zahvati i dijelove istočne obale u četvrtak.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG