Linkovi

Los Angeles bojkotira poslovanje s Arizonom dok ta država ne odbaci novi imigracijski zakon


Ovakav potez gradskog vijeća Los Angelesa koincidirao je s novim istraživanjem koje pokazuje da šira američka javnost, u stvari, uglavnom podržava kontroverzni zakon iz Arizone

Grad Los Angeles donio je odluku o bojkotu određenih poslova s Arizonom vrijednih 58 milijuna dolara dok ta savezna država ne odbaci novi imigracijski zakon. Taj zakon, među ostalim, ovlašćuje policajce da od građana na ulici mogu tražiti dokumente koji dokazuju da oni u zemlji borave legalno. Ovakav potez gradskog vijeća Los Angelesa koincidirao je s novim istraživanjem koje pokazuje da šira američka javnost, u stvari, uglavnom podržava kontroverzni zakon iz Arizone.

Prema anketi, 59 posto građana odobrava zakon, 73 posto slaže se s odredbom da policija može zatražiti dokumente o pravu boravka u zemlji, a 67 posto podržava odredbu da policija može pritvoriti građane koji ne mogu dokazati da legalno borave u Sjedinjenim Državama. Arizona ima problem velikog priljeva ilegalanih imigranata preko granice s Meksikom. Predsjednik Obama ranije je opisao ovaj zakon kao “pogrešno usmjeren”.

XS
SM
MD
LG