Linkovi

Lokalne vlasti: Najmanje pet povrijeđenih u raketiranju Lavova


Dim se diže nakon ruskog zračnog napada u Lavovu, Ukrajina, 26. marta 2022. REUTERS/Vladyslav Sodel
Dim se diže nakon ruskog zračnog napada u Lavovu, Ukrajina, 26. marta 2022. REUTERS/Vladyslav Sodel

Najmanje pet osoba povrijeđeno je u dva raketna napada u ukrajinskom gradu Lavovu, objavio je regionalni guverner Maksim Kozicki.

Kako je ukazao, za sada nije poznato da li su na meti bili stambeni kvart ili infrastruktura.

Taj lokalni zvaničnik prethodno je objavio inforamciju o eksplozijama koje su potreslo to područje - zatraživši od stanovništva da potraže skloništa.

"Dogodile su se tri eksplozije u blizini Lavova iz smjera Krivčica. Proglašena je vazdušna opasnost. Budite mirni i potražite zaklon”, objavio je regionalni guverner Maksim Kozicki.

Agencija Reuters prenijela je izjave očevidaca koji navode su vidjeli crni dim sa sjeveroistočne strane grada.

Ta agencija javlja da uzrok njegove pojave nije bilo moguće odmah utvrditi.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG