Linkovi

Lani Pudar bronza na Svjetskom prvenstvu


Lana Pudar (Fotografija preuzeta sa Facebook stranice Klub vodenih sportova Orka)
Lana Pudar (Fotografija preuzeta sa Facebook stranice Klub vodenih sportova Orka)

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je bronzanu medalju u utrci na 200 metara leptir stilom na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju.

U finalu utrke, dionicu je preplivala za dvije minute, četiri sekunde i 88 stotinki, što je bilo dovoljno za podij, prenosi Fena.

Zlato je osvojila Kineskinja Yufei Zhang, a srebro Amerikanka Charlotte Hook.

Lana Pudar članica je Kluba vodenih sportova "Orka" iz Mostara, na jugu Bosne i Hercegovine (BIH).

Nakon osvajanja medalje, predstavnici ovog sportskog kluba pozvali su vlasti u BiH da plivačima u Mostaru osiguraju bolje uvjete za treniranje i izgrade olimpijski bazen.

"Recite nam da li je ovo dovoljno velik razlog da ovoj djevočici i mostarskoj djeci napravite olimpijski bazen? Lana je biser i Lana je najveći promotor naše države i našeg grada. To Vam je obaveza i dužnost, a nije nikakav luksuz i činjenje usluge", naveli su iz kluba "Orka" u objavi na društvenim mrežama.

Lana Pudar će na Svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Abu Dabiju nastupiti i na utrkama na 50 i 100 metara leptir.

U konkurenciji 998 plivača i plivačica na ovom prvenstvu nalazi se četvero takmičara iz BiH.

Osim Lane Pudar, takmiče se Iman Avdić, Emir Muratović i Nikola Bjelajac.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG