Linkovi

Kremlj: Nema značajnih pomaka u pregovorima sa Ukrajinom


Portparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov

Kremlj je saopštio u ponedjeljak da nema značajnog napretka u mirovnim pregovorima Rusije i Ukrajine.

Moskva je optužila Kijev da blokira pregovore nerealnim zahtjevima. Ukrajina je saopštila da želi da pregovara, ali da se neće predavati niti prihvatati ruske ultimatume.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kazao je da tek treba da se ostvari napredak u pregovorima, koji je uslov za potencijalni sastanak ruskog predsjednika Vladimira Putina i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

"Domaći zadatak mora da se uradi da bismo govorili o mogućnosti sastanka dvojice predsjednika. Do sada nije bilo značajnog napretka", rekao je Peskov.

Tvrdi da Rusija pokazuje više dobre volje od Ukrajine da se nađe rješenje u pregovorima.

"Zemlje koje mogu, treba da iskoriste svoj uticaj na Kijev i učine da ima konstruktivniji pristup ovim pregovorima", rekao je Pekov.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da je spreman da pregovara sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, ali je upozorio da, ako bilo koji pokušaj pregovora ne uspije, to može da znači da bi borba između dvije zemlje dovela do Trećeg svjetskog rata.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG