Linkovi

Korona virus u BiH: Skoro 2100 novozaraženih, preminulo 19 osoba


A negative SARS-CoV-2 rapid antigen test used to detect the Covid-19 coronavirus hangs on a Christmas tree in Lausanne, Switzerland..
A negative SARS-CoV-2 rapid antigen test used to detect the Covid-19 coronavirus hangs on a Christmas tree in Lausanne, Switzerland..

U Bosni i Hercegovini (BiH) su, u posljednja 24 sata, registrirana 2.093 nova slučaja zaraze korona virusom, a preminulo je 19 osoba, saopćeno je 6. januara iz ustanova za javno zdravstvo oba entiteta i Brčko distrikta.

U entitetu Federacija BiH testirano je 4.686 labioratorijskih uzoraka, od čega je 1.448 bilo pozitivno na korona virusa, saopćio je Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH.

U tom entitetu je, u protekla 24 sata, preminulo 12 osoba kojima je potvrđena zaraza korona virusom, a dva smrtna ishoda prijavljena su retroaktivno.

Od početka pandemije, u Federaciji BiH korona virus potvrđen je kod 191.716 osoba, a preminule su 7.554 osobe.

U entitetu Republika Srpska, u posljednja 24 sata, testirano je 1.226 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а korona virus je otkriven kod 537 оsоbа, saopćio je Institut zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе.

U tom entitetu preminulo je šest osoba koje su bile zaražene korona virusom.

O početka pandemije, u Rеpublici Srpskој pоtvrđеno je 95.280 slučајеvа korona virusа, a preminulo je ukupnо 5.556 оsоbа.

U Brčko distriktu, kao zasebnoj administrativnoj jednici u BiH, registrirano je 108 novih slučajeva zaraze, a jedna osoba je preminula.

Prema podacima Ministarstva civilnih poslova BiH objavljenih u srijedu, 5. januara, od početka pandemije 295.240 osoba zarazilo se korona virusom.

Ukupno je od posljedica zaraze virusom korona u BiH preminulo 13.547 osoba.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG