Linkovi

Korona virus u BiH: Novozaraženih 267, preminule 33 osobe


A patient breathes through an oxygen mask at the COVID-19 ICU unit of the Dr. Abdulah Nakas General Hospital in Sarajevo, Bosnia.
A patient breathes through an oxygen mask at the COVID-19 ICU unit of the Dr. Abdulah Nakas General Hospital in Sarajevo, Bosnia.

U Bosni i Hercegovini je u protekla 24 sata testirano ukupno 1.512 uzoraka od kojih je 267 bilo pozitivno na korona virus SARS-CoV-2, saopćeno je 6. decembra iz zdravstvenih institucija u ovoj zemlji.

Preminule su ukupno 33 osobe, od kojih po 16 u entitetima Federaciji BiH i u Republici Srpskoj, te jedna osoba u Brčko distriktu BiH. Dodatnih 20 smrtnih ishoda u Federaciji BiH prijavljeno je retroaktivno.

U Federaciji BiH je u posljednja 24 sata testirano 1.313 uzoraka, od kojih je 238 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. U Republici Srpskoj testirano je 140 uzoraka od kojih je korona virus potvrđen kod 26 osoba. U Brčko distriktu BiH su u istom razdoblju zabilježena tri nova slučaja zaraze virusom korona, a ukupno je testirano 59 uzoraka.

Do sada je u Bosni i Hercegovini od posljedica zaraze korona virusom preminulo ukupno 12.780 osoba, od čega u Federaciji BiH 7.083 osobe, 5.270 u Republici Srpskoj te 427 osoba u Brčko distriktu BiH.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG