Linkovi

Komedija "Moderna obitelj" dobila šest Emmya


U kategoriji najbolje dramske serije treću godinu zaredom Emmy su dobili kreatori showa “Mad Man”.

Emisija “Modern Family” odnosno “Moderna obitelj” dobila je nagradu za najbolju komediju na sinoćnjoj, 62. godišnjoj dodjeli Emmya u Los Angelesu, priredivši svojevrsno iznenađenje jer je favoritom smatran show “Glee” . “Moderna obitelj” dobila je još pet Emmya.

U kategoriji najbolje dramske serije treću godinu zaredom Emmye su dobili kreatori showa “Mad Man”. Glumica Claire Danes osvojila je svoj prvi Emmy za najbolju glumicu u mini-seriji “Temple Grandin”. Emmy za najbolju glavnu žensku ulogu pripao je pak Edie Falco za ulogu u komediji “Nurse Jackie”. Falco je ovo četvrti Emmy u karijeri, prijašnje je dobila za seriju “Sopranos”. Emmy za najbolja glumicu u kategoriji televizijske drame pripao je Kyra Sedwick za seriju “Closer”.

Georgeu Clooneyu pripala je pak nagrada “Bob Hope” za njegov filantropski rad uključujući posebne emisije nakon terorističkih napada na Sjedinjene Države 2001. godine, koncert za žrtve tsunamija u Indijskom oceanu, koncert za pomoć američkoj obali Meksičkog zaljeva te posebnu emisiju za pomoć žrtvama razornog potresa u Haitiju.

Zanimljivo je da je televizija NBC pomaknula dodjelu Emmya nekoliko tjedana unaprijed jer će se uskoro u udarnom terminu nedjeljom prikazivati utakmice profesionalne lige američkog nogometa.

XS
SM
MD
LG