Linkovi

Kome ovogodišnje nagrade za bluegrass?


Kome ovogodišnje nagrade za bluegrass?
Kome ovogodišnje nagrade za bluegrass?

Prošlogodišnji dobitnici nagrade za izvođača godine, Dailey i Vincent, i ove godine predvode po broju nominacija - deset

Međunarodna udruga bluegrass glazbe objavila je nominacije za ovogodišnje dobitnike njenih nagrada.

Prošlogodišnji dobitnici nagrade za izvođača godine Dailey i Vincent i ove godine predvode po broju nominacija - deset. Njihov album, naslovljen „Dailey and Vincent Sing The Statler Brothers“ i posvećen čuvenom kvartetu braće Statler, nominiran je za album godine, a skladba Elizabeth je u konkurenciji za pjesmu godine. Njihova nova verzija starog country hita Susan When She Tried zorno pokazuje zašto su Dailey i Vincent takodjer nominirani za najbolji vokalni sastav.

Uz Daileya i Vincenta, za naslov vokalnog sastava godine nadmeću se i sastavi Blue Highway, The Gibson Brothers, Doyle Lawson and Quicksilver, te Russell Moore. On i njegov sastav osvojili su tu nagradu u razdoblju od 1994. do 2000. sedam puta, te njihova ovogodišnja nominacija predstavlja veliki povratak na glazbenu scenu. Prošle su godine objavili prvi novi album s novim materijalima u zadnjih pet godina, za koji su dobili šest nominacija među kojima i za album godine, pjevača godine i pjesmu godine za skladbu Hard Rock Mountain Prison.

Najnoviji album Sama Busha pod naslovom „Circles Around Me“ je jedan od pet nominiranih za album godine. Skladba The Ballad of Strinbgean and Estelle, koja se temelji na istinitom događaju – ubojstvu country zvijezde Stara Stringbeana Akemana i njegove supruge 1973. -, nominirana je za pjesmu godine.

Ovogodišnje nagrade Međunarodne udruge bluegrass glazbe bit će dodijeljene na svečanosti u auditorijumu Ryman, u Nashvilleu, 30. rujna.

Za kraj čujmo kantautora Johna Hartforda, koji će ove godine biti posthumno primljen u kuću slavnih ove udruge, u izvedbi skladbe Gentle On My Mind.

XS
SM
MD
LG