Linkovi

Kina traži otkazivanje sastanka sa SAD, optužbe za represiju u Sinđijangu


Peking je u utorak pozvao Washington da otkaže planirani sastanak u UN-u na kom bi se razgovaralo o optužbama za represiju u kineskom većinski muslimanskom regionu Sinđijang, prenosi AP.

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova je optužilo američku vladu da kleveće Kinu i miješa se u njene unutrašnje poslove.

"Pozivamo SAD da otkaže taj sastanak, prestane da daje neodgovorne izjave o pitanju Sinđijanga i prestane da se miješa u unutrašnja pitanja Kine u ime ljudskih prava", rekao je portparol Geng Šuang.

Američki diplomata će voditi panel diskusiju o "krizi ljudskih prava u Sinđijangu" tokom ovonedjeljnog zasjedanja Generalne skupštine UN.

SAD, organizacije za zaštitu ljudskih prava i nezavisni analitičari navode da je oko milion muslimana u Sinđijangu zatvoreno u pritvorskim centrima.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG