Linkovi

Državni sekretar Kerry izrazio zabrinutost zbog stanja u Egiptu


Američki državni sekretar John Kerry je izrazio još jednom zabrinutost radi novih akcija egipatske prijelazne vlade protiv Muslimanske Braće.

Policija je naime uhapsila nekoliko desetaka članova Braće jučer poslijepodne, nakon što je vlada u Kairu proglasila grupu terorističkom organizacijom i objavila nova ograničenja na one koji podržavaju tu grupu.

Prijelazna egipatska vlada je okrivila Muslimansku Braću za val nasilja, uključujući eksploziju automobila bombe u utorak pri policijskom sjedištu u gradu Mansoura, pri čemu je ubijeno 15 osoba.

Sekretar Kerry je osudio napad, kao i jučerašnju eksploziju autobusa u Kairu, kada je ranjeno petoro. Gospodin Kerry je takodjer svom egipatskom kolegi Nabilu Fahmyju rekao tijekom telefonskog razgovora da je Washington zabrinut zbog proglašenja Muslimanske Braće terorističkom organizacijom , kao i zbog najnovijih hapšenja.

State Department je izjavio da je državni sekretar Kerry podcrtao potrebu za jedan inkluzivan i sveobuhvatan politički proces, koji bi ujedno poštovao osnovna ljudska prava svih Egipćana, kako bi se postigla politička stabilnost i demokratske promjene.
XS
SM
MD
LG