Linkovi

Kerry: Da se tragedije kao genocid u Srebrenici nikada ne ponove


John Kerry
John Kerry

Povodom 20-te godišnjice masakra nad 8,000 ljudi u Srebrenici saopštenjem se oglasio američki državni sekretar Džon Keri (John Kerry) ističući kako je obilježavanje godišnjice ovog "nasavjesnog zločina protiv čovječnosti" snažan podsjetnik na potrebu da se svijet mora suptotstaviti zlu u svakoj formi, i da mora ustati u odbranu ljudskih prava i dostojanstva.


"Oni koji su počinili masakr moraju biti izvedeni pred lice pravde. A mi se moramo sjetiti srebreničkih žrtava i svih žrtava rata - ne samo danas, već svakodnevno", saopštio je Keri.


SAD, kako je navedeno, ostaju pouzdan partner narodu BiH i podržavaju njenu bezbjednosti kroz primjenu Dejtonskog sporazuma, obezbjeđuju ekonomsku i tehničku pomoć od konflikta, preko obnove do razvoja države.

Naš cilj je, navodi Keri, da podržimo nastavak progresa ka stabilnoj i prosperitetnoj Bosni i Hercegovini u regionu gdje građani mogu da žive u miru sa svojim komšijama i poštuju prava svih.

Američki državni sekretar zaključuje da poštovanje prema žrtvama genocida u Srebrenici SAD iskazuju i svojom odlučnošću da ne dozvole da se takve tragedije ikada ponove.

XS
SM
MD
LG