Linkovi

Svojim novim albumom, Little Bird, Kasey Chambers pokušava se probiti na američko tržište


Svojim novim albumom, Little Bird, Kasey Chambers pokušava se probiti na američko tržište

Novi album australijske country zvijezde pobrao odlične ocjene kritičara

Kasey Chambers jedna je od najvećih australijskih country zvijezda. Usprkos odličnim ocjenama kritičara njenih pet solo albuma, Kasey još uvijek nije poznata u Sjedinjenim Državama. No, njen novi album “Little Bird”, mogao bi to promjeniti.

Kasey Chambers imala je samo 11 godina kada je počela glazbenu karijeru kao članica benda “The dead ringer band”, u kojoj su bili njeni roditelji. 1999, kada joj je bilo 23 godine, izdala je svoj prvi solo album, koji je dobro prošao na međunarodnoj sceni. Od tada, ona je postala velika country zvijezda u svojoj rodnoj Australiji, a njeni albumi dobivaju odlične ocjene kritičara diljem svijeta.

Kasey danas ima 35 godine, majka je dva dječaka, a treće dijete je na putu. “Little bird” je njen prvi solo album od 2006. godine, a neki ga kritičari nazivaju njenim najboljim do sada. Skladba “Beautiful mess” pobjedila je na međunarodnom natjecanju tekstopisaca 2010. godine, pobjedivši među 15 tisuća drugih kompozitora iz 115 zemalja svijeta. Bio je to prvi put da se Kasey pojavila na jednom međunarodnom natjecanju, i kaže da joj je ova nagrada posebno značajna, budući da je pjesmu napisala za svoja dva sina, Talona i Arla.

Kasey Chambers napisala je 14 novih pjesama za “Little bird”, i opisuje ga kao album dobrog raspoloženja iako na njemu ima nekoliko tužnih pjesama. Objašnjava da mora imati i par takvih pjesama, budući da se radi o country albumu. Od svih, najvjerojatnije je najtužnija “Somewhere”.

Kasey Chambers trenutno se nalazi na kraćoj turneji po Americi, nakon čega će nastupiti na festivalu u Fijiju, prije povratka u Australiju, gdje je čekaju daljnji nastupi. Posljednja pjesma na albumu je poklon za njenog supruga, pjevača i tekstopisca Shanea Nicholsona. Kasey kaže da je potpuno zaboravila na Valentinovo, dok joj Shane nije dao poklon i cvijeće. Dodaje da joj je bilo toliko krivo, da je odmah otišla u radnu sobu i napisala pjesmu “The stupid things I do”, i poklonila je svom suprugu.

XS
SM
MD
LG