Linkovi

Kabul: U eksploziji ubijeno 10 osoba, dva pripadnika NATO misije


Kabul Car Attack
Kabul Car Attack

Snažna eksplozija bombe u automobilu dogodila se danas u Kabulu, glavnom gradu Avganistana, pri čemu je poginulo 10, a ranjeno preko 40 osoba, prenosi Reuters.

Iz misije "Odlučna podrška" koju predvodi NATO izdali su saopćenje u kojem navode da su ubijena dva pripadnika ove misije, Rumun i Amerikanac, ali nisu dali više detalja, piše Reuters.

Visoki zvaničnik u Ministarstvu unutrašnjih poslova Afganistana poručio je kako su oni, kao i vozilo sigurnosnih snaga bili glavna meta napada.

Eksplozija se dogodila u dobro čuvanoj oblasti Šašdarak, gdje je sjedište afganistanskih NATO snaga i Ambasada SAD.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Nasrat Rahimi rekao je da je bomba eksplodirala u automobilu na glavnom putu.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad i to momentu dok predstavnici talibana vode razgovore sa američkim zvaničnicima o povlačenju američkih trupa iz Afganistana, u zamjenu za sigurnosne garancije od strane talibana.

Policijski portparol Firdaus Faramarz rekao je da se eksplozija dogodila u Devetom policijskm okrugu, prenio je AP.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG