Linkovi

Julia Roberts u holivudskoj verziji romana "Eat, Pray, Love"


Julia Roberts u holivudskoj verziji romana "Eat, Pray, Love"
Julia Roberts u holivudskoj verziji romana "Eat, Pray, Love"

Julia Roberts se nalazi u svakoj sceni filma, ali ima i snažnu podršku u odličnom pratećem glumačkom ansamblu. Javier Bardem glumi njenog brazilskog ljubavnika, Billy Crudup bivšeg supruga, dok James Franco glumi jednog kazališnog glumca s kojim je imala ljubavnu vezu.

Oskarom nagrađena glumica Julia Roberts zvijezda je filmske verzije bestseler memoara o potrazi jedne žene za ispunjenjem i smislom života. Alan Silverman za nas je pogledao holivudsku verziju romana "Eat, Pray, Love".

Elizabeth nije ustvari imala tako loš život: autorica putopisa, ona se našla na svim mogućim egzotičnim lokacijama i potom se vraćala svom udobnom domu u New Yorku. No, sad joj se čini da joj nešto ipak nedostaje.

Oporavljajući se od neugodnog razvoda, čini joj se da je izgubila sposobnost radovanja životu. Odluči, stoga, uzeti godinu dana odmora i ponovno otkriti svoje apetite ... za hranu, za život, za radovanje. Put ju odvede prvo u Italiju, gdje otkrije krepku povezanost s hranom.

Iz Italije odlazi u Indiju u potrazi za prosvjetljenjem u jednom ašram duhovnom odmaralištu. Nakon poprilično sjedenja u vrtu i učenja kako da 'utiša' um, odlazi na Bali, poznati ljetovališni otok u Indoneziji. Tamo od lokalnog iscjelitelja uči kako zacijeliti rane u svom srcu, no, usput otkrije i novu ljubav s jednim privlačnim i zavodljivim Brazilcem.

Tipično - iz ekonomskih razloga! - holivudski se filmovi snimaju nepovezano s kronologijom filma. Glumcu se tako može dogoditi da emocionalno najzahtjevniju scenu filma snima prvog dana snimanja. No, u ovom slučaju, na radost glavne protagonistice Julije Roberts, film je sniman kronološki i na lokacijama gdje se priča zaista i zbiva: "Za mene je to bio pravi luksuz da snimam scene točno kako se i odvijaju. Imala sam priliku emocionalno evoluirati prateći svoj lik i to mi je umnogome pomoglo i shvatiti sve što je ona radila i kako se mijenjala".

Julia Roberts se nalazi u svakoj sceni filma, ali ima i snažnu podršku u odličnom pratećem glumačkom ansamblu. Javier Bardem glumi njenog brazilskog ljubavnika, Billy Crudup bivšeg supruga, dok James Franco glumi jednog kazališnog glumca s kojim je ona imala ljubavnu vezu. Richard Jenkins glumi Teksašana koji joj pruži dobar savjet u indijskom Ašramu, a Viola Davis je njezina najbolja prijateljica, kod kuće u New Yorku. Film je režirao Ryan Murphy.

XS
SM
MD
LG