Linkovi

Glavni urednik Vijesti povodom napada na novinarku: Đukanović izjednačio Vijesti sa ubicama


ARHIVA - Glavni i odgovorni urednik Vijesti, Mihailo Jovović gleda kroz prozor redakcije Vijesti posle eksplozije bombe ispred zgrade tog lista, 27 .decembar 2013.
ARHIVA - Glavni i odgovorni urednik Vijesti, Mihailo Jovović gleda kroz prozor redakcije Vijesti posle eksplozije bombe ispred zgrade tog lista, 27 .decembar 2013.

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da se napadom na novinarku Oliveru Lakić željela nanijeti moralna i politička šteta određenim javnim ličnostima, djelovima državnog sistema, pa i samoj državi Crnoj Gori.

“Napad na novinarku Oliveru Lakić potvrđuje da država mora suzbiti bahatost kriminalnih struktura i da se tim činom nije željela nanijeti šteta samo novinarki Lakić, već i javnim ličnostima, djelovima državnog sistema, pa i samoj državi Crnoj Gori”, kazao je novoizabrani predsjednik Crne Gore.

Đukanović je za Radio Danilovgrad rekao da će se “do istrebljenja boriti protiv svih vidova kriminala i protiv svakog kriminalca, onih koji hladnokrvno likvidiraju ljude u podne u centru grada, i onih koji dižu u vazduh automobile, protiv napadača na novinare”, ali i protiv svih onih koji misle da “ih njihov medijski biznis dovoljno dobro štiti od svega nezakonitog i nemoralnog što čine”.

“Za mene nema razlike u tome da li nasilje čini neki ulični nasilnik ili čovjek koji misli da mu to pravo pripada po osnovu vlasništva u medijima”, kazao je Đukanović.

“Nema razlike ni u tome da li porez državi ne plaća neko ko je iz medijskog ili nekog drugog biznisa. Nema razlike ni u tome da li iznudu, nekom biznismenu vrši neko sa pištoljem u ruci ili sa prijetnjom senzacionalističkim naslovnicama. Za sve to postoji jedan te isti izraz, a to je kriminal”, naveo je Đukanović, jasno aludirajući na dnevni list Vijesti kojim se bavio u mnogo navrata, pa i nedavno kada ga je označio “fašističkim medijem”.

Glavni i odgovorni urednik Vijesti, Mihailo Jovović, kazao je da je lider DPS-a, Milo Đukanović, “umjesto izvinjenja zbog izjave da su Vijesti fašistički medij, tu medijsku kuću izjednačio sa ubicama i pljačkašima”.

Obraćajući se učesnicima regionalne konferencije o medijima u Strugi, Jovović je rekao da se “nakon svake ovakve izjave, po pravilu, događaju napadi na novinare i imovinu Vijesti. Umjesto da se izvini zbog ovakve izjave, Đukanović nas je sinoć, nazvao kriminalcima i izjednačio sa ubicama i pljačkašima”, kazao je Jovović.

Predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić uputio je otvoreno pismo novoizabranom predsjedniku Crne Gore, Milu Đukanoviću, u kojem ga poziva da jasno razdvoji odnos prema ubicama sa ulice od "mržnje prema slobodnim medijima", da se izvini građanima zbog izjave koju je dao nakon napada na novinarku Vijesti Oliveru Lakić ili, kako je kazao, prihvati da je "dao dozvolu za ubijanje onima koje su mediji otkrili u pljačkanju ovog naroda".

Inače, policija do sada nije uspjela da uđe u trag osobi koja je pucala u Oliveru Lakić i ranila je na ulazu zgrade u kojoj živi, iako je dala detaljan opis napadača.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG