Linkovi

Joey DeFrancesco ne može reći zbogom glazbi Michaela Jacksona


Joey DeFrancesco ne može reći zbogom glazbi Michaela Jacksona
Joey DeFrancesco ne može reći zbogom glazbi Michaela Jacksona

Jazz orguljaš Joey DeFrancesco uvijek je uklapao pop i soul zvukove u svoju glazbu. Sada odaje počast glazbi Michaela Jacksona na albumu posvećenom ovoj zvijezdi popa

Jazz orguljaš Joey DeFrancesco uvijek je uklapao pop i soul zvukove u svoju glazbu. Sada odaje počast glazbi Michaela Jacksona na albumu posvećenom ovoj zvijezdi popa.

Za Joeya deFrancesca, snimanje soul verzije skladbe “Rock with me”, Michaela Jacksona, dio je svakodnenog rada u studiju. Od svoje četvrte godine Joey svira jazz i s lakoćom improvizira devet Jacksonovih najvećih hitova u tom glazbenom žanru. Poslušajmo Joeyevu verziju pjesme “Never Can Say Goodbye.”

Strast za jazz i soul Joey je naslijedio od svog oca, poznatog philadelphijskog jazz orguljaša, Papa Johna DeFrancesca, koji ga je često vodio da svira na njegovim koncertima. Nakon završene srednje škole, Joey, kojeg su obožavatelji njegove glazbe prozvali “Joey D.” počeo je ići na turneje s Milesom Davisom i gitaristom Johnom McLaughlinom, a uskoro je potpisao ugovor za prvi solo album.

Njegovi albumi kojima odaje počast drugim glazbenicima su među najprodavanijima. Tijekom svoje karijere izdao je albume kojima odaje počast orguljašima Jimmyju Smithu i Donu Pattersonu, klavijaturistu Horaceu Silveru, te pjevaču Franku Sinatri. Joey također svira trubu i pjeva.

Bio je to Joey DeFrancesco u izvedbi skladbe “The Way You Make Me Feel,” zajedno s dugogodišnjim članovima benda gitaristom Paulom Bollenbackom i Byronom Landhamom na bubnjevima.

Kada nije u studiju, Joey sa svojim bendom nastupa na više od 200 koncerata godišnje. U prosincu će zajedno sa saksofonistom Davidom Sanbornom održati niz koncerata u Kini i Japanu. Za kraj, s albuma “Never Can Say Goodbye: The Music Of Michael Jackson”, poslušajmo Joeyja D. u izvedbi skladbe “Thriller”.

XS
SM
MD
LG