Linkovi

Lady Gaga pjeva himnu, Jennifer Lopez nastupa na Bidenovoj inauguraciji


Lady Gaga nastupa na predizbornom skupu demokrate Joe Bidena na stadionu Heinz u Pittsburghu, 2. novembra 2020.
Lady Gaga nastupa na predizbornom skupu demokrate Joe Bidena na stadionu Heinz u Pittsburghu, 2. novembra 2020.

Lady Gaga će otpjevati američku himnu na inauguraciji novog predsjednika Joe Bidena a Jennifer Lopez će izvesti jednu od svojih pjesama na bini na zapadnoj strani američkog Capitola, kada Biden u srijedu bude polagao zakletvu kao 46. predsjednik Sjedinjenih Država. 

Ranije je saopšteno da će Tom Hanks​ biti domaćin specijalnog TV programa u trajanju od 90 minuta, u čast Bidenove inauguracije.

Među ostalim najavljenim izvođačima su Justin Timberlake, Jon Bon Jovi, Demi Lovato i Ant Clemons.

Na ceremoniji polaganja zakletve, sveštenik Leo O'Donovan, bivši predsjednik Univerziteta Georgetown, održaće molitvu a građane će, u recitovanju zakletve američkoj zastavi voditi Andrea Hall, vatrogasac iz Georgije.

Amanda Gorman, prva nacionalna mlada pjesnikinja-laureat, što je kategorija uspostavljena prije četiri godine da bi se odala počast pjesnicima mlade generacije, čitaće svoju poeziju, a govoriće i sveštenik Silvester Beaman​ iz Afričke metodističke episkopalne crkve u Wilmingtonu u Delawareu.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG