Linkovi

Jeff Lorber Fusion, 'Now Is The Time'


Jeff Lorber Fusion, 'Now Is The Time'
Jeff Lorber Fusion, 'Now Is The Time'

Lorber ne samo da je ponovo počeo koristiti ime sastava koji ga je učinio poznatim, on se vratio svojem originalnom spoju jazza, rocka, funka i R&B-ja, koji ga je izbacio na vrh glazbene scene prije više od 30 godina

Ime samo govori – Jeff Lorber Fusion. Klavijaturist i skladatelj Jeff Lorber ponovo je preuzeo ime Fusion za novi album koji uvelike podsjeća na njegov stari sastav.

Tijekom prošlih 20 godina on je nastupao i snimao samo pod svojim imenom, no bilo je samo pitanje vremena kad ce se ime Jeff Lorber Fusion ponovo vratiti. I kako sam naslov njihovog novog albuma „Now Is The Time“ sugerira, trenutak za to je bio - sad.

Lorber ne samo da je ponovo počeo koristiti ime sastava koji ga je učinio poznatim, on je se vratio svojem originalnom spoju jazza, rocka, funka i R&B-ja, koji ga je izbacio na vrh glazbene scene prije više od 30 godina. Lorber kaže da se u to vrijeme naziv Fusion koristio za sastave koji su se opirali uobičajenim glazbenim kategorizacijama.

"Kad sam osnovao sastav svirao sam samo na glazbenoj sceni Portlanda u državi Oregon gdje sam tad živio. U to vrijeme u Portlandu je bilo puno rock sastava, country sastava i sličnih. Tako sam se odlučio nazvati svoj sastav Jeff Lorber Fusion, da bi ljudima dao do znanja sto od nas mogu očekivati ako nas dodju gledati," kaže Lorber.

Neke od skladbi na albumu Now is the Time nove su verzije njihovih starih snimki, iznimku predstavlja skladba Mysterious Traveler iz repertoara pionirskog jazz fusion sastava Weather Report. "Kad sam je prvi put čuo bio sam potpuno opčinjen. I kad je danas slušam još uvijek zvuci odlično, nivo kreativnosti izmedju Joea Zawinula i Waynea Shortera, način na koji pristupaju harmoniji i melodiji, uz vrhunsku orkestraciju i studijsku tehniku, oni su zaista pomicali granice na način koji i danas zvuči svježe," kaže Lorber.

U najnovijoj postavi sastava Jeff Lorber Fusion je nekolicina najboljih i najslavnijih jazz glazbenika današnjice, trubač Randy Becker, saksofonist Eric Marienthal, basist Jimmy Haslip, gitarist Paul Jackson Junior, te bubnjari Dave Weckl i Vinne Colaiuta, dok se pjevačica Irene D pojavljuje u četiri skladbe.

Premda je Jeff Lorber u posljednje vrijeme bio najuspješniji producirajući i izvodeći takozvani smooth jazz, za očekivati je da ce njegov novi album privuci nove štovatelje. On kaze da novi album predstavlja za njega pravi glazbeni zaokret u pravi uzbudljivi jazz.

XS
SM
MD
LG