Linkovi

Jedna osoba ubijena na protestu u Detroitu


Zapaljen policijski automobil na protestu u Atlanti, 29. maj 2020.
Zapaljen policijski automobil na protestu u Atlanti, 29. maj 2020.

Jedna osoba je ubijena u centru Detroita kada je nepoznati napadač iz automobila otvorio vatru na grupu demonstranata koji su protestovali zbog smrti Afroamerikanca Georgea Floyda, saopštila je policija u Detroitu.

Kako prenosi AP, pucnjava se desila oko ponoći po lokalnom vremenu u centru grada gdje su se policajci sukobili sa demonstrantima. Međutim, kako je saopštila portparolka policije Detroita Nicole Kirkwood​, policajci nisu učestvovali u pucnjavi.

Ona je rekla da je žrtva 19-godišnjak koji je proglašen mrtvim u bolnici. Još nije poznato ko je pucao, niti koji je motiv za to.

Na protestu u Detroitu uhapšene su desetine ljudi, a policija je pokušavala da rastjera demonstrante suzavcem i vodenim topovima.

Zbog smrti Afroamerikanca Georgea Floyda, koji je preminuo poslije policijskog privođenja, protesti i neredi odvijaju se u nekoliko gradova u SAD.

Policajac koji je držao koljeno na vratu Floyda uhapšen je i optužen za ubistvo četiri dana poslije incidenta.

Protesti su izbili u Minneapolisu u ponedjeljak, pošto su četvorica policajaca otpuštena s posla, ali protiv njih tada nije pokrenut nikakav krivični postupak.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG