Linkovi

Jazz pomaže pravdi - program koji financira pravnu pomoć onima koji si ju ne mogu priuštiti


Jazz pomaže pravdi - program koji financira pravnu pomoć onima koji si ju ne mogu priuštiti
Jazz pomaže pravdi - program koji financira pravnu pomoć onima koji si ju ne mogu priuštiti

Godišnji koncert studenata jazza na Sveučilištu George Mason pomaže u financiranju programa Jazz 4 Justice

Kada je prije 10 godina sveučilište George Mason, koje se nalazi u blizini grada Washingtona, počelo s jazz koncertima, studenti–glazbenici nastupali su pred skoro praznom dvoranom. Medjutim, taj godišnji koncert danas bilježi veliki uspjeh i pomaže u prikupljanju novca za ljude u lokalnoj zajednici kojima treba pravna pomoć a ne mogu si ju priuštiti.

Na sveucilistu George Mason, studenti uvježbavaju program za godišnji jazz koncert te škole. Na koncertu ce uz studente i profesore nastupati i gostujući glazbenici. David Roth je student i svira gitaru: "Mogućnost pristupa poznatim glazbenicima u regiji a i sire po Sjedinjenim Državama pa i svijetu za mene predstavlja jedinstvenu priliku, za sto mogu zahvaliti upravo ovom koncertu."

Sve to zahvaljujući Edu Weineru, odvjetniku s uredom u ovoj regiji. On je prije deset godina bio jedan od rijetkih gledatelja prvog jazz koncerta kojeg je škola priredila. "Kvaliteta izvedbe je bila odlična, ali me je šokiralo me kako je mala posječenost," kaže Weiner.

Stoga je Weiner osnovao program pod nazivom 'Jazz 4 Justice', Jazz za pravdu, kako bi se povećao broj gledatelja i prikupili dobrotvorni prilozi za lokalnu zajednicu.

Jim Caroll direktor je programa studija jazza pri ovom fakultetu: "Razvoj je bio spor, i koncert je godinu za godinom postajao sve veci, za sto zasluga uistinu ide Edu Weineru. On je toliku puno učinio za pomoć ovom programu, prodavao ulaznice na ulici i njegovao slušateljstvo."

Caroll kaze da je Jazz 4 Justice koristan svima. Pola prihoda od koncerta ide za stipendije za studij jazza na fakultetu, dok se druga polovica uplaćuje na račun pravne zadužbine okruga Fairfax koja potpomaže pristup javnosti i promovira pravno obrazovanje.

"Mi pružamo pravne usluge onim osobama koje si ne mogu priuštiti advokata da ih zastupa, a takodjer vodimo i jedinu javnu pravnu biblioteku na područje sjeverne Virginije," kaže Ed Weiner.

Weiner kaze da ta pravna zadužbina sponzorira programe za djecu školske dobi i obogaćuje iskustva studenata - glazbenika: "Želimo zadržati fokus na studentima. Ovo je dio njihove izobrazbe, i oni mogu zorno vidjeti kako se njihov talent može uporabiti u sklopu vrlo dobrih projekata, i dobrotvornog rada od kojih korist ima cijela zajednica."

Weiner kaze kako se nada da će program Jazz 4 Justice biti kopiran i u drugim sredinama u Virginiji i sire po Sjedinjenim Državama.

XS
SM
MD
LG