Linkovi

James Torme, sin Mela Tormea, nastavlja s jazz tradicijom na novom albumu


Lines form down the road to Mutomo Primary School as voters exercise patience during the Kenyan general elections of March 4, 2013. (J. Craig/VOA)
Lines form down the road to Mutomo Primary School as voters exercise patience during the Kenyan general elections of March 4, 2013. (J. Craig/VOA)

Love For Sale, novi album Jamesa Tormea mješavina je jazz standarda, modernog popa, i R&B-a

Ne iznenađuje činjenica da su dva sina legendarnog jazz pjevača Mela Tormea, James i Steve March Torme, također pjevači. Najmladji sin James, nastavlja s jazz tradicijom na novom albumu „Love For Sale“.

Za Jamesa Tormea, pjevanje nije tek prolazni hobi. Kaže da ga je otac impresionirao glazbenim idejama od vrlo mlade dobi, te da mu je za to zauvijek zahvalan.

Odrastao je uz očevo pjevanje i sudjelovao u uspjehu očeve televizijiske, filmske i pjevačke karijere. To je naravno imalo i svojih prednosti. Upoznao je zvijezde show biznisa, kao što su Bing Crosby, Duke Ellington Ella Fitzgerald i Sammy Davis Jr.

James Torme kaže da je kada mu je bilo šest godina čuo album Michaela Jacksona, “Off The Wall”. Njegova je tada karijera bila zacrtana - više nije bilo povratka natrag.

Na albumu “Love For Sale”, James Torme odaje počast Michaelu Jacksonu, svojom interpretacijom skladbe “Rock With You”. Album je mješavina jazz standarda, modernog popa i R & B-a. Tu su skladbe Colea Portera, Johhnyja Mercera, Alana Jaya Lernera kao i klaskik Ala Greena, “Let’s stay Together”.

James Torme je ovaj album posvetio pokojnom ocu. Zato je na njemu i jedan od najvećih hitova Mela Tormea, - “Comin’ Home Baby”.

XS
SM
MD
LG