Linkovi

Izveštaj generalnog inspektora: FBI opravdano otvorio istragu o Rusiji


ARHIVA - Generalni isnpektor Sekretarijata za pravosuđe Majkl Horovic svedoči pred Odborom za pravosuđe američkog Senata 18. juna 2018. (Foto: Reuters)
ARHIVA - Generalni isnpektor Sekretarijata za pravosuđe Majkl Horovic svedoči pred Odborom za pravosuđe američkog Senata 18. juna 2018. (Foto: Reuters)

Generalni inspektor Sekretarijata za pravosuđe utvrdio je da je Federalni istražni biro (FBI) opravdano otvorio istragu o navodnim vezama između izbornog štaba tadašnjeg predsjedničkog kandidata Donalda Trampa i ruskih operativaca, navodeći da istražitelji nisu pronašli nikakve dokaze da je istraga bila politički motivisana.

Međutim, nezavisni generalni inspektor Majkl Horovic takođe je oštro kritikovao FBI u izvještaju koji je objavljen u ponedjeljak, zbog načina na koji je Biro sprovodio sudski odobreno prisluškivanje bivšeg savjetnika u Trampovoj kampanji, tokom svoje istrage ruskog miješanja u američke predsjedničke izbore 2016.

Izvještaj odbacuje Trampove često ponavljane tvrdnje da je istraga FBI, nazvana Crossfire Hurricane (Uragan unakrsne vatre), izvedena da bi onemogućilo da on postane predsjednik. Istragu je kasnije preuzeo specijalni istražitelj Robert Maler.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG