Linkovi

Aleksandar Vučić novi predsjednik Srbije


Aleksandar Vučić ponosan na veliku podršku građana Srbije
Aleksandar Vučić ponosan na veliku podršku građana Srbije

Aleksandar Vučić, aktuelni premijer i kandidat vladajuće koalicije, pobednik je predsedničkih izbora u prvom izbornom krugu, pokazuju rezultati na osnovu uzoraka koje su objavili posmatrači nevladinih organizacija CeSID-a i CRTA-e.

U CeSID-u kažu da drugog kruga neće biti.

Posmatračka misija „Građani na straži” nevladine organizacije CRTA, saopštia je da je na osnovu 96 odsto obrađenog uzorka najviše glasova osvojio Aleksandar Vučić sa 54,9 odsto glasova. Na drugom mjestu je Saša Janković sa 16,2 odsto gasova, a sledi Luka Maksimović "Beli" sa 9,4 odsto glasova.

Vučić je rekao u izbornom štabu da je rezultat bolji nego je očekivao. Kazao je da je ponosan veliku podršku koju je dobio.

„Za nas je ovo važan dan i važno je da se pokazalo u kom smjeru Srbija želi da ide. Važno je bilo da pobeda bude čista kao suza da niko ne može nigde ni na koji način ništa da tumači, da nije mala razlika”, rekao je Vučić.

Sociološkinja Vesna Pušić je komentarisala sa Radio Slobodna Evropa rezultate izbora: „Izborni rezultat Aleksandra Vučića treba tumačiti kao pokazatelj paradoksa, da što je gore, što je ljudima teže da žive, sve više glasaju za vlast.“

Navela je da su „svi drugi kandidati su bili do te mere zloupotrebljeni u medijima i toliko su ispljuvani da me čudi da su uopšte neki procenat dobili”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG