Linkovi

Iz Hollywooda: bizarni tretmani ljepote


Scarlett Johansson (AP Photo/Chris Carlson)
Scarlett Johansson (AP Photo/Chris Carlson)

Tretman lica ljudskom placentom je siguran po zdravlje, ali nije jeftin: minimalna cijena jednog je 500 dolara. A ledene komore? Ako izdržite tri minute, one će vam stimulirati stvaranje kolagena, istisnuti bore i učiniti vas da izgledate godinama mlađi

Dok se ne pronađe eliksir mladosti, neki će ljudi biti spremni trošiti milijune i milijune dolara kako bi zavarali vrijeme i izgledali najbolje što mogu. Ali, što napraviti kad botoks više nije dovoljno dobar? Iz Hollywooda saznajemo kakve tajne koriste tamošnje zvijezde - kako se čini, neke od njih su prilično šokantne.

Što su sve žene spremne učiniti da bi izgledale mlađe i ljepše...podvrći se estetskoj operaciji lica, pedikuri ribicama, maskama za lice od ptičjeg izmeta... Čovjek bi pomislio da nema ekstremnijih tretmana. No, najnoviji preparati uključuju kreme od ljudske placente, tretmane zmijskim otrovom i ledene komore. Sonya Dakar, koja se smatra prvom ženom koja je počela koristiti zmijski otrov u njezi lica, kaže da je upravo on tajna ljepote slavnih:

"Injekcije mogu pomoći nekim dijelovima, ali ne i cijelom licu, dok se zmijski otrov može primijeniti na cijelom licu."

No, on nije otrovan poput pravog zmijskog otrova. Serum je napravljen tako da samo oponaša učinak otrova. Sonya Dakar kaže da otrov paralizira određene mišiće lica i na taj način smanjuje bore kroz određeno vrijeme. Žena koja je kod nje došla na tretman lica zmijskim otrovom kaže da je isprva bila malo uplašena, ali da je nakon primjene osjećaj nevjerojatno ugodan. No, pogledajmo prvo ono što je možda najekstremnija tajna mladolike kože slavnih: tretman ljudskom placentom.

"To će biti glavni tretman koji će proslaviti naš salon - nazvat ćemo ga 'tretman za crveni tepih.' Naš tajni sastojak je placenta."

Tretmani lica kremama koje sadrže placentu navodno privlače neke od najpoznatijih holivudskih zvijezda. Recimo samo da se radi o jednoj od najbolje čuvanih tajni.

"To je tajna onih koji moraju uvijek izgledati u svom najboljem svjetlu, bilo da se radi o showbiznisu ili o poslovnom svijetu."

Ali - ljudska placenta? Doktor Lancer kaže da je tretman njome siguran po zdravlje, ali nije jeftin: minimalna cijena jednog je 500 dolara. A odakle nabavljaju placentu? Doktor Lancer kaže da je dobavljaju iz Rusije, nakon poroda tamošnjih pacijentica. Kad je preuzmu, iz placente izvuku potrebne bjelančevine koje se pročiste i osuše. Ne radi se o živućem tkivu, naglašava on.

Jedan od najneobičnijih trendova ljepote su ledene komore. Koliko ledene, pitate se? Minus 170 stupnjeva. Tri minute mogu vas okrijepiti, no nakon 15 minuta mogli biste se pretvoriti u zamrznuti sladoled na štapiću, kaže doktor Kuehne. Koji je zapravo efekat ovih komora? Ako izdržite tri minute, one će vam stimulirati stvaranje kolagena, istisnuti bore i učiniti vas da izgledate godinama mlađi.

"Izgledate mlađi, gubite na težini. Sve je to vrlo zanimljivo, posebno zvijezdama iz svijeta zabave."

Sharen Davis, poznata kostimografkinja za filmove "Dreamgirls" i "Tajni život kućnih pomoćnica" vrlo je zadovoljna dosadašnjim rezultatima:

"Nakon tretmana osjećam se fantastično, puna sam energije. Pokušavam izgubiti na težini."

Manekenki i glumici Shelley Dennis nije cilj smanjiti kilažu već održati svoj izgled na jedan "prirodniji" način.

"Strašno mi je hladno. Ali znam da ću se poslije osjećati super. Opuštena sam i osjećam da mi se tijelo probudilo. Kao da mi je cijelo tijelo primilo injekciju espressa."

Bez obzira planirate li se podvrgnuti nekom od ovih tretmana, jedno je istina: svaki od njih je - zaista bizaran.

XS
SM
MD
LG