Linkovi

SAD pozdravljaju uhićenje predsjednika Obale Bjelokosti Laurenta Gbagboa


Laurent Gbagbo ubrzo po uhićenju danas u Abidjanu
Laurent Gbagbo ubrzo po uhićenju danas u Abidjanu

Državna tajnica Hillary Clinton izjavila je da je uhićenje na izborima poraženog predsjednika Obale Bjelokosti Laurenta Gbagboa 'poruka diktatorima da ne mogu ne uvažiti odluku sa slobodnih izbora'

Državna tajnica Hillary Clinton izjavila je da je uhićenje na izborima poraženog predsjednika Obale Bjelokosti Laurenta Gbagboa 'poruka diktatorima da ne mogu ne uvažiti odluku sa slobodnih izbora'. Sjedinjene Države su snažno podržale međunarodno priznatog pobjednika predsjedničkih izbora Alassanea Ouattara. Sjedinjene Države su podržale Afričku uniju i Ujedinjene narode da se Gbagboa pokuša sankcijama prisiliti da siđe s vlasti.

Pozdravljajući njegovo uhićenje, državna tajnica Clinton je rekla kako to jasno daje na znanje da će oni koji ne poštuju rezultate slobodnih izbora snositi posljedice. Sjedinjene Države su još početkom prosinca čestitale Outtarau na pobjedi na izborima. Državna tajnica Clinton rekla je kako će Sjedinjene Države surađivati s predsjednikom Ouattaraom koji će provoditi program pomirenja, ekonomskog razvoja i oporavka.

XS
SM
MD
LG