Linkovi

Ivanka Trump pozvana da svjedoči u istrazi napada na Kapitol


ARHIVA: Donald i Ivanka Trump u Bijeloj kući aprila 2020. (AP/Evan Vucci)
ARHIVA: Donald i Ivanka Trump u Bijeloj kući aprila 2020. (AP/Evan Vucci)

Pododbor Predstavničkog doma koji se bavi istragom nasilnog upada u Kongres početkom januara 2021. Zatražio je od Ivanke Trump, kćerke bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, da dobrovoljno sarađuje u postupku koji vodi.

Od nje je zatraženo da prisustvuje pretresu, koji bi se održao početkom februara, i pruži informacije o postupcima svog oca, uključujući i telefonski razgovor sa bivšim američkim potpredsjednikom Majkom Pensom kome smatraju da je prisustvovala.

Istražioci nastoje da provjere tvrdnje da li je Trump tada vršio pritisak na Pensa da odbaci rezultate predsjedničkih izbora na kojima je njen otac poražen.

Ivanka Trump bila je savetnica svog oca dok je obavljao funkciju američkog predsjednika.

Svjedočenje koje smo pribavili ukazuje da je osoblje Bijele kuće nekoliko puta tražilo vašu pomoć u pokušaju da ubijede predsjednika Trumpa da reaguje povodom bezakonja i nasilja ispoljenog na Kapitol hilu”, navodi se u pozivu Ivanki Trump.

Prethodno su tokom nedelje izdati obavezujući pozivi za prisustvovanje pretresu Rudiju Đulijaniju u drugim članovima Trumpovog pravnog tima koji su podnosili neargumentovane prigovore na regularnost rezultata izbora 2020. – za koje je bivši predsjednik neosnovano tvrdio da su pokradeni.

Amerika godinu posle napada na Kapitol
please wait

No media source currently available

0:00 0:08:17 0:00

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG