Linkovi

Takmičenje u plivanju: Zlatna medalja za dječaka Ismaila Zulfića


Ismail Zulfić dolazi na treninge iz Zenice u Sarajevo
Ismail Zulfić dolazi na treninge iz Zenice u Sarajevo

Članovi Plivačkog kluba „SPID” iz Sarajeva osvojili su šest zlatnih medalja i dvije srebrene na takmičenju za osobe s invaliditetom održanom u Zagrebu proteklog vikenda.

Jedna zlatna medalja na Devetom regionalnom prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom pripala je i Ismailu Zulfiću, dječaku koji rođen bez obje ruke.

„Došlo je šestero djece iz našega kluba. Ismail je plivao u svojoj kategoriji 50 metara leđno. Kad je stigao u cilj, s velikim je osmijehom rekao: ‘Pobijedio sam!’”, kazao je trener Amel Kapo za 24sata.hr

Trener Amel Kapo i klub „SPID” su vijest o osvojenim medaljama podijelili na društvenim mrežama. „Proteklo takmičenje će biti upisano u historiju paraplivanja u Bosni i Hercegovini”, napisao je Kapo na Facebooku.

Ismail je inače iz Zenice, a 70 kilometara u jednom pravcu nije prepreka za njegov dolazak na treninge u Sarajevo.

Trener Kapo je profesor sporta i radi sa osobama s invaliditetom u klubu „Spid”. „Ja njima dajem časove plivanja, a oni meni životne lekcije”, rekao je ranije Kapo.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG