Linkovi

Irvin Mayfield: "A Love Letter to New Orleans"


Irvin Mayfield: "A Love Letter to New Orleans"
Irvin Mayfield: "A Love Letter to New Orleans"

Jazzist i dobitnik nagrade Grammy Irvin Mayfield je trubač, skladatelj, vođa orkestra i ambasador kulture, a njegov najnoviji projekt otkriva njegovu ljubav prema njegovom rodnom gradu New Orleansu

Premda ne može zamijeniti posjet tom gradu, knjiga i prateći album pod naslovom A Love Letter To New Orleans, Irvina Mayfielda, dobro pokazuju utjecaj koji taj grad može ostaviti na mladog glazbenika. Irvin je pravi glazbenik iz New Orleansa - njegov ga je otac, vojni veteran koji je poginuo u poplavama nakon uragana Katrina, potaknuo da svira trubu. Irvin je završio školu za kreativnu umjetnost u New Orleansu, gdje su također studirali Wynton Marsalis, Harry Connick, Jr. i Terrence Blanchard prije nego što su postali svjetske zvijezde jazz glazbe.

Irvin je odbio stipendiju za prestižnu Julliard glazbenu školu u New Yorku da bi studirao jazz na sveučilištu u New Orleansu, a kada mu je bilo dvadeset godina, potpisao je ugovor s diskografskom kućom Basin Street Records i objavio svoj prvi album sa sastavom Los Hombres Calientes.

Za svoj kompilacijski album A Love Letter To New Orleans, Irvin je izabrao svoje omiljene skladbe s njegovih prethodnih deset albuma, među kojima je i pjesma James Brooker. Te su ga pjesme inspirirale na pisanje osobnih eseja, sabranih u knjizi pod istim naslovom, a koje prate fotografije legendarnog jazz fotografa Hermana Leonarda i drugih. Irvin je posvetio knjigu svojim kolegama glazbenicima, obitelji i poklonicima, rekavši da nisu glazba, hrana ili arhitektura to što čine New Orleans velikim, već su to njegovi žitelji.

Irvinov najnoviji projekt je otvaranje kluba u središtu New Orleansa, u kojem će se pretežito izvoditi jazz glazba, a 2009. godine otvorio je Irvin Mayfield's Playhouse, jazz dvoranu u samom srcu francuske četvrti New Orleansa.

XS
SM
MD
LG