Linkovi

Iron Man 2 u kinima


Iron Man 2 u kinima
Iron Man 2 u kinima

Glumačka postava uključuje nova imena: Mickey Rourke kao glavni negativac i Scarlet Johansson kao pratilica opasnih oblina

Sezona ljetnih filmova u američkim kinima počinje pravim praskom - nastavkom hita iz 2008. koji vraća na velike ekrane Roberta Downeya Juniora u dvojnoj ulozi milijardera playboya i super-junaka na raketni pogon, ravno sa stranica stripova Marvel Comicsa. Tu su i neka nova lica: Mickey Rourke kao njegov sljedeći neprijatelj i Scarlet Johansson kao pratilica opasnih oblina.

U originalnom filmu, proizvođač oružja Tony Stark doživi otkrovenje kad se nađe s krive strane nekih od njegovih smrtonosnih proizvoda. Uz pomoć novca - kojeg mu ne nedostaje - i znanstvenog genija - koji isto tako posjeduje u više nego dovoljnoj mjeri! - Stark stvori gotovo neuništivi leteći oklop. Pomoću njega on diljem svijeta natjera vlade na prihvaćanje mirovnih sporazuma, no, oklopno odijelo postaje politički 'vrući krumpir.'

Dok Stark pokušava držati podalje od svog odijela političare i suparničke proizvođače naoružanja, pojavi se nova nevolja: drugi super-junak sa svojim odijelom oboružanim smrtonosnim bičevima plazme. Za tog super-junaka - ruskog fizičara Ivana Vanka - njihova je bitka pitanje časti. Mickey Rourke glumi Ivana Vanka, dok je Robert Downey Junior još jednom i Iron Man i Tony Stark. Njegova vjerna pomoćnica Pepper Potts ponovno je tu u interpretaciji Gwyneth Paltrow. No, novi lik je Natalie, odvjetnica s vlastitim tajnim identitetom Crne udovice, smrtonosne u obrani svog šefa.

Jon Favreau je ponovno redatelj, ali se pojavljuje i na ekranu u ulozi Starkovog tjelohranitelja Happyja Hogana. Kao zaljubljenik originalnih Marvelovih stripova, Favreau kaže da je potpuno svjestan da nastavak uspješnog prvog filma mora udovoljiti očekivanjima drugih takvih ljubitelja, ali se mora dopasti i publici koja samo želi dobar akcijski film.

Scenarist Justin Theroux adaptirao je drugi nastavak Iron Mana ravno iz stripova. Glumačka postava uključuje Dona Cheadlea kao zrakoplovnog pukovnika Rhodesa, čiji je lik u prvom filmu tumačio Terence Howard. Sam Rockwell glumi jednog od suparničkih proizvođača oružja, a Samuel L. Jackson se pojavljuje kao Nick Fury, najavljujući buduće projekte u kojima će biti okupljeno nekoliko drugih super-junaka iz Marvelovih stripova.

XS
SM
MD
LG