Linkovi

Raketni napad na iračku vojnu bazu u kojoj su smještene snage koalicije SAD


Posljedice raketnog napada na snage koje predvode SAD u sjevernom Iraku.
Posljedice raketnog napada na snage koje predvode SAD u sjevernom Iraku.

Koalicija koju predvode Sjedinjene Države u Iraku saopštila je u srijedu da je izvršen raketni napad na iračku vojnu bazu u kojoj su smještene koalicione snage.

Portparol pukovnik Vajni Maroto rekao je da je na vazduhoplovnu bazu Al Asad ispaljeno 10 raketa.

Nema neposrednih izvještaja o bilo kakvim žrtvama.

Napad se događa dvije nedjelje nakon što su rakete pogodile bazu na sjeveru Iraka, usmrtivši jednog civilnog ugovorca i ranivši pripadnika američke vojske.

Napad 16. februara podstakao je Sjedinjene Države da izvedu vazdušne napade na cilj u Siriji za koji je Pentagon rekao da ga je koristilo više milicija koje podržava Iran.

Sjedinjene Države krive takve grupe za raketne napade na američke položaje u Iraku posljednjih godina, a zvaničnici su rekli da su američki vazdušni napadi osmišljeni tako da spriječe buduće napade.

Iran je prošle godine ciljao bazu Al Asad u odmazdi zbog američkog ubistva vrhovnog iranskog komandanta Kasema Sulejmanija.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG