Linkovi

SAD smještaju imigrante u vojne baze u Teksasu


Imigranti iz Centralne Amerike u McAllenu u Teksasu
Imigranti iz Centralne Amerike u McAllenu u Teksasu

Američka vojska priprema se da smjesti imigrante u dvije vojne baze u Teksasu, potvrdio je u ponedeljak američki sekretar za odbranu Jim Mattis.

Matis je rekao da je riječ o bazi Fort Bliss u El Pasu i vazduhoplovnoj bazi Goodfellowu u San Angelu.

Jedan američki zvaničnik, kako prenosi agencija Reuters, rekao je da se očekuje da će u jednoj bazi biti smještene imigrantske porodice, a u drugoj djeca koja su bez pratnje odraslih prešla granicu.

Američki predsjednik Donald Trump je pod pritiskom domaće javnosti i međunarodne zajednice, bio primoran da prošle nedjelje odustane od kontroverzne politike razdvajanja djece od roditelja koji su pritvoreni zbog ilegalnog prelaska američko - meksičke granice.

Američka vojska, a naročito Mattis, naglasili su da jednostavno pružaju logističku podršku Sekretarijatu za unutrašnju bezbjednost, koji se bavi imigracionim pitanjima.

"Mi pružamo logističku podršku i nećemo ulaziti u politički aspekt. Obezbjeđivanje smeštaja onima kojima je potreban je legitimna vladina obaveza", poručio je Mattis.

Od američke vojske je prošle nedjelje zatraženo da smjesti do 20 hiljada djece migranata.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG