Linkovi

Ice on Fire, dokumentarac producenta Leonarda DiCapria i direktora fotografije Haruna Mehmedinovića prikazan u Washingtonu


Ice on Fire prikazan je u čuvenom Warner pozorištu u Washingtonu
Ice on Fire prikazan je u čuvenom Warner pozorištu u Washingtonu

Sinoć je u glavnom gradu Sjedinjenih Država održana premijera dokumentarnog filma producenta Leonarda Di Caprija, Ice on Fire.

U sali čuvenog teatra Warner, na premijeri je jedan od glavnih gostiju bio Harun Mehmedinović, ko-producent filma, i direktor fascinantne fotografije ovog dokumentarca koji govori o globalnom otopljavanju planete.

O filmu i općenito svom radu u Sjedinjenim Državama, Harun Mehmedinović je ranije govorio ekskluzivno za Glas Amerike, kada ga je posjetila naša novinarka Azra Dolberry u Flagstaffu, savezna država Arizona.

Azra je s Harunom tom prilikom razgovarala i o njegovom putu od opkoljenog Sarajeva do Sjedinjenih Država, ljubavi prema filmskoj umjetnosti i fotografiji koja traje od djetinjstva, kao i o brojnim projektima na kojima radi.

Uskoro ćete dio razgovora moći pogledati u okviru naše polusatne emisije “Studio Washington”, priču u cjelosti na našoj web i facebook stranici.

XS
SM
MD
LG