Linkovi

I Švedska - nakon SAD, Britanije i Japana - alarmira svoje državljane na opasnost od terorističkih napada u Europi


Actress Jennifer Lawrence arrives at the 85th Academy Awards at the Dolby Theatre, Feb. 24, 2013, in Los Angeles.
Actress Jennifer Lawrence arrives at the 85th Academy Awards at the Dolby Theatre, Feb. 24, 2013, in Los Angeles.

Poziva se na posebnu pozornost na javnim mjestima, u javnom prijevozu, te na lokacijama koje su turističke atrakcije

I Švedska se pridružila Japanu, Britaniji i Sjedinjenim Državama upozorenjem svojim državljanima o mogućim terorističkim napadima u Europi. Jučer su švedske vlasti pozvale svoje građane koji putuju Europom da budu posebno pozorni na javnim mjestima, u javnom prijevozu, te na lokacijama koje su turističke atrakcije. Britanska sigurnosna agencija MI5 povisila je svoju razinu opasnosti od međunarodnog terorizma na 'tešku', ukazujući da je mogućnost terorističkog napada vrlo vjerojatna.

Američko Državno tajništvo upozorilo je Amerikance na moguće udare al-Qaide i njezinih pridruženih skupina na sustave javnog prijevoza i druge turističke infrastrukture u Europi. Kako je rečeno, teroristi bi mogli koristiti čitav niz različitih 'načina i oružja', te ciljati i na službene i na privatne interese. I japansko ministarstvo vanjskih poslova jučer je svoje državljane koji putuju Europom pozvalo na pojačani oprez.

Zapadne obavještajne službe prošli tjedan su objavile razotkrivanje zavjere militanata u Pakistanu, povezanih s al-Qaidom, da se izvrše teroristički napadi u velikim gradovima Britanije, Francuske i Njemačke. Dužnosnici kažu da su neki od nedavnih napada projektilima na militante u sjeverozapadnom plemenskom području Pakistana bili usmjereni na onemogućavanje te zavjere.

XS
SM
MD
LG