Linkovi

Pet predsjednika SAD-a na koncertu sa ciljem pomoći žrtvama uragana


Petorica bivših američkih predsjednika na sinoćnjem koncertu u Texasu
Petorica bivših američkih predsjednika na sinoćnjem koncertu u Texasu

Svih petorica živih bivših američkih predsjednika je prisustvovalo koncertu za prikupljanje sredstava za žrtve urgana koji su u proteklim mjesecima razorili kopnene dijelove Sjedinjenjenih Američkih Država (SAD) kao i američke teritorije Portoriko i Djevičanska ostrva.

Bivši predsjednici Barack Obama, George Bush, Bill Clinton, George Bush stariji i Jimmy Carter su prisustvovali programu pod nazivom "Duboko iz srca: apel jedinstvene Amerike" u mjestu College Station u Texasu.

U rijetkom izrazu jedinstva, predsjednik Donald Trump, koji nije prisustvovao tom događaju, zahvalio se bivšim predsjednicima u video poruci emitovanoj tokom koncerta "zbog njihove nevjerovatne uloge u pomoći za oporavak naših sugrađana".

Video poruka predsjednika Donalda Trumpa
Video poruka predsjednika Donalda Trumpa

"Svi mi ovdje na sceni ne bi mogli biti više ponosni na odgovor Amerikanaca", rekao je Obama, dok je Clinton ukazao "da još ima nezavršenog posla i da bi ovo mogao da bude novi početak."

Lady Gaga se pojavila nenajavljena i saopštila da će donirati milion dolara za fond za uragane pod nazivom ''Jedna Amerika''.

Performans Lady Gage na koncertu za prikupljanje sredstava za žrtve urgana
Performans Lady Gage na koncertu za prikupljanje sredstava za žrtve urgana

Kantri muzičar Lee Greenwood poznat po svom hitu Bog blagoslovio Ameriku je bio voditelj dok su između ostalih nastupili Lyle Lovett, Robert Earl Keen, Sam Moore, Yolanda Adams i grupa Alabama. Šteta od uragana se procjenjuje na preko 300 milijardi dolara.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG