Linkovi

Hrvatska donira 210.000 vakcina BiH


Ilustracija
Ilustracija

Vlada Hrvatske je na sjednici 1. srpnja odlučila donirati 310.000 doza cjepiva protiv bolesti COVID-19.

Susjednoj Bosni i Hercegovini donira 210.000 doza COVID-19 cjepiva. Također, po 20.000 doza bit će donirano Crnoj Gori, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Albaniji, i Kirgistanu, izvijestio je premijer Andrej Planković.

"Bolje je da se doze potroše, nego da stoje na skladištu", rekao je Plenković.

"Imamo i određene limite kada je riječ o skladištenju. Mi ćemo sukladno našim narudžbama imati dovoljno doza i za druge donacije tijekom godine", kazao je Plenković.

Za sada nema podataka o vrsti cjepiva ni o dinamici isporuke.

"Sve ove države suočene su s ozbiljnim posljednicama pandemije COVID-19, i velikim pritiskom na zdravstveni sustav, što se onda odražava i na društvene i gospodarske prilike", kazala je državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Andrea Metelko Zgombić.

Ona je podsjetila da je Hrvatska posvećena potpori, razvitku i stabilnosti država u susjedstvu, kroz mehanizme razvojne i humanitarne pomoći, dok se Kirgistan obratio Hrvatskoj moleći hitnu pomoć u cjepivu, s obzirom na ozbiljnost situacije.

Plenković je apelirao na građane da se cijepe, budući da postoje novi, zarazniji sojevi virusa. Istaknuo je da je situacija i dalje ozbiljna.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG