Linkovi

Hrvatska u srijedu otvara granicu za susjede


Arhiv - Prelaz Doljani
Arhiv - Prelaz Doljani

Hrvatska. od srijede, 1. srpnja, ukida obavezu 14-dnevne samoizolacije za osobe koje ulaze u Hrvatsku iz BiH, Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova, ako dolaze "iz turističkih ili drugih poslovnih razloga", odnosno ako imaju uplaćen turistički aranžman, objavio je ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović.

Za državljane Europske unije i državljane trećih zemalja sa dugotrajnim boravkom u EU ne vrijede nikakva ograničenja, osim obaveze pridržavanja epidemioloških mjera.

Ograničenja su ukinuta i za hrvatske državljane koji ulaze iu Hrvatsku iz neke od ove 4 zemlje, jer - kako je pojasnio Božinović - "hrvatski državljani su i državljani EU".

Za osobe koje su ušle iz smjera ove četiri zemlje i određena im je samoizolacija, ukida se mjera samoizolacije.

Hrvatska je 24. lipnja uvela obaveznu 14-dnevnu samoizolaciju za sve osobe koje u Hrvatsku ulaze iz smjera Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova.

Očekuje se odluka EU o slobodnom ulasku državljana petnaestak "trećih zemalja" na područje EU, među kojima su i Crna Gora i Srbija.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG