Linkovi

Hormon rasta kao - izvor mladosti


Hormon rasta kao - izvor mladosti
Hormon rasta kao - izvor mladosti

Muškarci koji su uzimali hormone rasta u šest mjeseci izgubili su 14 posto masnoća u tijelu, a povećali mišićnu masu za 8.8 posto

Mnoge osobe iz showbiznisa već su probale sredstvo koje od milja nazivaju “izvorom mladosti”.

Radi se o hormonu rasta koji, pored slavnih osoba, uzimaju i brojni drugi građani poput bivšeg igrača američkog nogometa 70-godišnjeg Eda Lothamera i njegove supruge Beth kojoj su 64. Odlučili su se na uzimanje hormona rasta kako bi podigli svoju životnu energiju i kažu da nisu požalili. Nakon što im je liječnik prepisao tretman, prije osam godina, stvari su se promijenile na bolje pa danas Ed i Beth tvrde da se osjećaju 20 godina mlađe.

Hormon rasta prirodno se stvara u tijelu dok rastemo no s godinama sve ga je manje. Međutim, može ga se kasnije ubrizgati u tijelo.

Jedno nedavno istraživanje potvrdilo je tvrdnje Lothamerovih. Muškarci koji su uzimali hormone rasta u šest mjeseci izgubili su 14 posto masnoća u tijelu, a povećali mišićnu masu za 8.8 posto. Međutim, postoje i brojne opasne nuspojave, prije svega dijabetes, te oticanje zglobova, problemi s disanjem i slično, a na pokusima s miševima zabilježen je i rak.

Bilo kako bilo, Lothamerovi ističu da svakih tri do pet mjeseci idu na liječničke kontrole te kategorično tvrde da su dobici vrijedni potencijalnog rizika.

XS
SM
MD
LG