Linkovi

"Home," novi album jazz vokalistice Jane Monheit


"Home," novi album jazz vokalistice Jane Monheit
"Home," novi album jazz vokalistice Jane Monheit

Jane ponovno donosi jazz balade na svom novom albumu, od skladbe Mack Gordona, i Harryija Warrena, “This Is Always,” do one Aleca Wildera “I’ll Be Around”

Jazz vokalistica Jane Monheit, obilježava desetu godišnjicu svoje glazbene karijere albumom za kojeg sama kaže da je došao iz srca. Radi se o njenoj novoj kolekciji jazz standarda pod naslovom “Home.”

Jane Monheit je uvijek u srcu nosila pjesmu. Kaže da pjeva sve od vremena kada je naučila govoriti. Jedna od najboljih izvođača glazbe Velike američke pjesmarice, Jane u ovom albumu odaje počast nekima od najboljih kompozitora dvadesetog stoljeća, uključujući Jeroma Kerna u skladbi “Look For the Silver Lining.”

Jane se pjevanjem profesionalno počela baviti još u srednjoj školi u New Yorku, gdje je odrasla. Pohađala je Manhattan School of Music, kada je osvojila drugo mjesto na Thelonious Monk International Jazz natjecanju za vokaliste. Svoj prvi ugovor s diskografskom kućom potpisala je kad joj je bila 21 godina, i izdala album “Never, Never Land,” kolekciju od 10 balada i swing kompozicija, koje su se na jazz ljestvicama zadržale više od godine dana.

Jane ponovno donosi jazz balade na svom novom albumu, od skladbe Mack Gordona, i Harryija Warrena, “This Is Always,” do one Aleca Wildera “I’ll Be Around.”

Bila je to Jane Monheit u izvedbi skladbe “I’ll Be Around”, s albuma “Home.” Ona također pjeva glazbu Rodgers and Hart-ea, Duke Ellingtona, Harolda Arlena i Irvinga Berlina. Jane objašnjava da naslov njenog albuma sugerira povratak njenim glazbenim korijenima. Kaže da se ništa ne može usporediti s pjevanjem jazz standarda, kojima daje novi život kroz vlastite interpretacije, donoseći ih tako novoj publici u jednom potpuno drugačijem svijetu. Jane je nedavno otpočela sjevernoameričku turneju koja će trajati do svibnja sljedeće godine.

XS
SM
MD
LG