Linkovi

Hillary Clinton započela posjet Kini


Trên đường Pennsylvania, gần Tòa Bạch Ốc ở Washington.

Američka državna tajnica Hillary Clinton započela je četverodnevni posjet Kini pozivom na unapređivanje veza između dvije zemlje

Američka državna tajnica Hillary Clinton započela je četverodnevni posjet Kini pozivom na unapređivanje veza između dvije zemlje. Gospođa Clinton danas je obišla World Expo u Šangaju, a tijekom posjete američkom i kineskom paviljonu dočekalo ju je entuzijastično mnoštvo. Tom prilikom kazala je da se Sjedinjene Države i Kina možda ne slažu oko svih pitanja, ali da dvije zemlje trebaju iskoristiti prilike poput sajma World Expo kako bi uspostavile bolje razumijevanje. Iz Šangaja američka šefica diplomacije putuje u Peking na sutrašnje razgovore o ekonomskim pitanjima, ali i potapanju broda južnokorejske mornarice.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare s japanskim ministrom vanjskih poslova osudila je Sjevernu Koreju zbog potapanja južnokorejskog broda te je upozorila da „provokativne akcije imaju posljedice“.U međuvremenu, Sjeverna Koreja je zatražila od Juga pristup istrazi koja je okrivila Pyongyang za potapanje broda južnokorejske mornarice. Sjever navodi kako želi da njegovi istražitelji pregledaju dokaze te optužuje Jug da od samog početka laže o incidentu.

XS
SM
MD
LG