Linkovi

Hillary Clinton izražava zabrinutost zbog sve veće moći vojske i Revolucionarne garde u iranskom političkom životu


Američka državna tajnica izjavila kako se nada da će biti nekih pokušaja unutar Irana od strane "odgovornih građanskih i vjerskih čelnika" da se kontrolira "državni aparat"

Američka državna tajnica Hillary Clinton izjavila je da pojačane ekonomske i financijske sankcije protiv Irana "grizu" i da brojna izvješća iz regiju potvrđuju njihov učinak. U interviewu za američku televizijsku mrežu ABC američka državna tajnica je rekla da je iranski režim "prilično zabrinut" zbog učinka sankcija na bankarski sustav zemlje i zbog potencijala za ekonomski razvoj. Gospođa Clinton izrazila je i zabrinutost zbog sve veće moći vojske i Revolucionarne garde u iranskom političkom životu.

Američka državna tajnica izjavila je kako se nada da će biti nekih pokušaja unutar Irana od strane "odgovornih građanskih i vjerskih čelnika" da se kontrolira - kako je rekla - "državni aparat". Hillary Clinton je također rekla da Sjedinjene Države žele da se Iran vrati međunarodnim razgovorima o svom nuklearnom programu i dopusti potpunu inspekciju svojih nuklearnih postrojenja. U ranije snimljenim komentarima u istom televizijskom programu iranski je predsjednik Mahmud Ahmedinedžad izjavio da će Iran voditi razgovore o svom programu pod uvjetima "poštenja" i "poštivanja".

XS
SM
MD
LG