Linkovi

Harry i Meghan na meti automobilske potjere paparaca u New Yorku, tvrdi njihov portparol


Princ Harry i njegova supruga Meghan uoči dodjele priznanja Fondacije za žene u New Yorku. (Twitter/anDrew/via REUTERS)
Princ Harry i njegova supruga Meghan uoči dodjele priznanja Fondacije za žene u New Yorku. (Twitter/anDrew/via REUTERS)

Princ Harry, supruga Meghan i njena majka bili su na meti automobilske jurnjave skoro katastrofalnih posljedica sa fotografima-paparacima, pošto su prisustvovali ceremoniji dodjele nagrada u New Yorku, saopštio je prinčev portparol.

U incidentu je učestvovalo najmanje šest vozila sa zatamljenim staklima koja su, kako navodi agencija Reuters, ugrozila živote vojvode i vojvotkinje od Sussexa i majke Meghan Markl – Dorije Ragland, naveo je portarol.

"Potjera koja je trajala duže od dva sata imala je za posljedicu nekoliko sudara u kojima su učestvovali drugi vozači, pješaci i dvojica njujorških policajaca", rekao je on.

Povodom navoda o incidentu oglasila se policija New Yorka istakavši da tokom navodne potjere nije bilo sudara, povrijeđenih ili uhapšenih.

"Policija je pomogla privatnom obezbjeđenju vojvode i vojvotkinje od Sussexa. Bilo je brojnih fotografa koji otežali njihovo transportovanje. Stigli su odredište i nije bilo prijavljenih sudara, povreda ili hapšenja", navodi se u saopštenju.

Sa druge strane, portparol prinčevskog para iznio je tvrdnje da su tokom jurnjave u centru Manhattana paparaci vozili trotoarom, prelazili kolovoz i fotografisali dok je semafor signalizirao crveno svjetlo.

Prema njegovim riječima, par je bio potresen incidentom u kom su bili nepovrijeđeni.

Predstavnik za medije para naveo je da su se policajci više puta suočili sa učesnicima jurnjave.

Fondacija za žene, organizator skupa na kom je Meghan Markle odlikovana za svoj rad nije bila dostupna za komentar.

Princ Harry pokrenuo je brojne sudske procese u Londonu protiv novinara koje optužuje da koriste nezakonite metode kojima pokušavaju da dopru do njega i njegove porodice. Mediji, sa druge strane, u većini slučajeva odbacuju navode princa Harryja.

Svega jedan izdavač prošle sedmice uputio je izvinjenje što je o njemu nezakonito tražio informacije 2004. godine.

Princ Harry takođe nastoji da britanskih vlasti da mu oduzme policijsku zaštitu kada boravi na teritoriji Britanije.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG