Linkovi

Policija Capitola: Priveden muškarac zbog sumnje na posjedovanje zabranjenog oružja


Nož zbog čijeg posjedovanja je priveden osumnjičeni Donald Craighead. (Foto: Twitter profil Policije Capitola)
Nož zbog čijeg posjedovanja je priveden osumnjičeni Donald Craighead. (Foto: Twitter profil Policije Capitola)

Policija Capitola saopštila je da je uhapsila muškarca koji je imao više noževa u svom kamionetu parkiranom u blizini Demokratskog nacionalnog komiteta - sjedišta Demokratske stranke u Washingtonu.

44-godišnji Donald Craighead​, nastanjen u američkoj državi California, uhapšen je zbog sumnje da je posjedovao zabranjeno oružje. Policajci su u vozilu primjetili bajonet i mačetu što je zabranjeno posjedovati u Washingtonu.

"Policajcima je rekao da je u patroli i govorio je o rasističkoj ideologiji i drugim temama vezanim za bjelačku prevlast", navodi se u saopštenju.

Ukazano je da je osumnjičeni priveden oko ponoći, između nedjelje i ponedjeljka, kada su pripadnici Specijalne policije u blizini sjedišta Demokrata opazili kamionet bez registarskih tablica, sa nacističkim kukastim krstom i drugim simbolima te ideologije.

Policija Capitola ukazala je da nastavlja istragu protiv osumnjičenog.

Za sada nije poznato da li je privedeni planirao da prisustvuje skupu ultra desničarskih grupa čije je održavanje najavljeno u Washingtonu u subotu 18. septembra.

Sa okupljanja, na kome se očekuje i prisustvo pripadnika desničarskih grupa Ponosni momci i Čuvari zakletve zatražiće se pravda za stotine građana koji su optuženi za počinjena krivična djela tokom januarskog upada u zdanje Capitola tokom kongresne potvrde izborne pobjede američkog predsjednika Joea Bidena.

Protiv bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, koga je dio američke javnosti označio kao inspiratora tih događaja, vođen je proces za opoziv u Kongresu – iz koga je izašao neopozvan jer inicijativa nije izglasana u Senatu.

XS
SM
MD
LG