Linkovi

Jedan tužilac uhapšen zbog mita, a drugi zbog savjeta osumnjičenima


Nakon saslušanja, bit će poznato da li će Kantonalnom sudu Sarajevu biti upućen prijedlog za određivanje pritvora
Nakon saslušanja, bit će poznato da li će Kantonalnom sudu Sarajevu biti upućen prijedlog za određivanje pritvora

Po nalogu Kantonalnog Tužilaštva Sarajevo danas su uhapšena dva tužioca. U nastavku akcije Pravda uhapšen je Džemal Karić, koji je tužilac sarajevskog tužilaštva u Odjelu za opći kriminalitet.

Sumnjiči se da je davao podatke i pravne savjete osumnjičenima u predmetu Pravda, a u sklopu kojeg su ranije uhapšeni Alija Delimustafić, nekadašnji ministar policije BiH, Juso Škrijelj, koji je bio pratilac Alije Izetbegović, te Lejla Fazlagić-Pašić, nekadašnja sutkinja Općinskog suda u Sarajevu i drugi.

Njima se na teret stavljaju prevare sa desetinama nekretnina u Sarajevu, namjera izgradnje objekta u sarajevskom naselju Marijin Dvoru na nezakonit način, kao i druga krivična djela.

Tužioci su Delimustafića označili kao organizatora grupe, dok je nekadašnja sutkinja Fazlagić-Pašić, osumnjičena da je bila član grupe, napustila Bosnu i Hercegovinu u septembru ove godine i nalazi se u Hrvatskoj.

Tužioca Karića su priveli pripadnici Federalne uprave policije. Drugog tužioca, Idriza Begića, uhapsili su službenici Državne agencije za istrage i zaštitu. Osumnjičen je za primanje mita. Begić je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Bihaću.

XS
SM
MD
LG