Linkovi

Amerika pojačava vojnu suradnju i trening sa evropskim saveznicima


Američki ministar obrane Chuck Hagel je izjavio da Sjedinjene države jačaju mjere podrške svojim evropskim saveznicima tijekom krize u Ukrajini.

Govoreći danas pred odborom američkog Senata, ministar Hagel da američko ministarstvo obrane povećava obim zajedničkih treninga s jedinicama američke avijacije u Poljskoj i istodobnog povećavanja učešća Washingtona u letovima aviona NATO saveza iznad Baltičkog područja.

Hagel je rekao da dogadjaji u Ukrajini podcrtavaju potrebu za neprekidnim uključenjem i liderstvom Amerike u svijetu i dodao da će se američka administracija i dalje fokusirati na smirivanje krize, podržavanje ukrajinske vlade ekonomskim putem,i da će potvrditi svoju odanost saveznicima u regionu u ovom, kako je naglasio, odlučujućem trenutku.

Ministar obrane je takodjer rekao da su Sjedinjene države suspendirale svu vojnu suradnju s Rusijom do daljnjeg. Početkom ove nedjelje je ministar Hagel otkazao ranije planirane vojne vježbe , jednu s Rusijom i Kanadom, i jednu s Rusijom i Norveškom.
XS
SM
MD
LG