Linkovi

Khalidu Sheiku Mohammedu sudit će se ipak u Guantanamu


Khalidu Sheiku Mohammedu sudit će se ipak u Guantanamu
Khalidu Sheiku Mohammedu sudit će se ipak u Guantanamu

Američki ministar pravosuđa Eric Holder popustio je, kako izgleda, političkim pritiscima rekavši da obitelji žrtava napada od 11. rujna 2001. godine čekaju na pravdu gotovo jedno desetljeće te da “više ne smije biti odgađanja”

Američki ministar pravosuđa Eric Holder popustio je, kako izgleda, političkim pritiscima te je objavio da će se suđenje optuženom ogranizatoru terorističkog napada na Sjedinjene Države 2001. godine Khalidu Sheiku Mohammedu i četvorici njegovih suradnika organizirati pred vojnim tribualom u Guantanamu, a ne na saveznom civilnom sudu u New Yorku, kako je originalno bilo planirano.

Objavljujući ovaj zaokret ministar Holder kazao je da obitelji žrtava napada od 11. rujna 2001. godine čekaju na pravdu gotovo jedno desetljeće te da “više ne smije biti odgađanja”. Kongres je ranije usvojio zakon kojim se zabranjuje dovođenje osumnjičenih terorista iz zatvora u Guantanamu, na Kubi, u Sjedinjene Države.


Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney rekao je da je predsjednik Obama zabrinut da počinitelji napada neće biti izvedeni pred lice pravde. Suđenja pritvorenicima u Guantanamu prestala su ubrzo po stupanju na dužnost predsjednika Obame.

XS
SM
MD
LG