Linkovi

Grupa "Narodni štab" ušla na privatni posjed N1, policija nije reagovala


Protest "Narodnog štaba" ispred televizije N1 (FoNet)
Protest "Narodnog štaba" ispred televizije N1 (FoNet)

Nekoliko desetina građana, koji su se predstavili kao "Narodni štab", u utorak uveče je ušlo na privatni posjed televizije N1, gdje su nekoliko sati protestovali.

Kako javlja N1, oni su držali govore preko ozvučenja ispred ulaza u televiziju i ometali rad zaposlenih. Policiji je prijavljeno da su došli neovlašteno i ušli na privatan posjed, ali policija nije reagovala.

Ispred zgrade televizije, kako javlja N1, nalazilo se nekoliko policajaca u civilu, koji su rekli da nemaju naređenje da reaguju i okupljene legitimišu, kao ni da ih udalje s privatnog posjeda.

Okupljeni su nosili parole na kojima kritikuju izvještavanje medija, a u govoru ispred N1 optužili su medije za manipulaciju, a predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je eksponent stranih službi.

Poručili su da od N1 traže da govori istinu, novinare su pozvali da izađu napolje. Rekli su i da će televiziju N1 stići "gnjev naroda".

Nije poznato ko su članovi, niti šta je cilj ovog udruženja. Njihov transparent je viđen i na posljednjem protestu "Srbija protiv nasilja".

Transparenti "Narodnog štaba" na protestu "Srbija protiv nasilja".
Transparenti "Narodnog štaba" na protestu "Srbija protiv nasilja".

N1 prenosi, pozivajući se na list Danas, da je jedan od govornika na protestu bio Dušan Dunđer, vođa pokreta "Dostojni Srbije", koji već mjesecima protestuju ispred Skupštine Srbije.

Pored toga što je predsednik "Dostojnih", Dušan Dunđer se predstavlja i kao dio Centra službi strateške bezbjednosti Ruske Federacije. Prije dvije godine se u manastiru Ravanica proglasio za kneza.

U javnosti se predstavlja kao bliski saradnik tajnih službi Rusije, kao neko ko je blizak sa Putinom i Trumpom, ali i sa drugim svjetskim liderima.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG