Linkovi

Greg Carter, jedan od predvodnika američkog urbanog filma


Greg Carter, jedan od predvodnika američkog urbanog filma
Greg Carter, jedan od predvodnika američkog urbanog filma

Carter je posljednjih godina producirao čak 18 filmova od kojih je u devet bio redatelj

Dok velika hollywodska filmska produkcija dominira zabavnom scenom, svake godine snime se stotine manjih filmova usmjerenih na određenu publiku i kategorije. Jedna od tih kategorija je urbani film popularan među Amerikancima afričkog podrijetla. A jedan od uspješnijih producenata u toj kategoriji je Greg Carter koji je posljednjih godina producirao 18 filmova od kojih je u devet bio redatelj. Mnogima od tih filmova mjesto radnje je Houston u Teksasu gdje Carter i živi.

U najnovijem filmu Grega Cartera ima dosta akcije, ali i romanse i humora. Film se zove „A Gangland Love Story“ u slobodnom prijevodu „Ljubavna priča u zemlji uličnih bandi“. Radnja uključuje tri obitelji uključene u krijumčarenje narkotika u čijem su središtu crnci i Meksikanci. Priča je inspirirana Shakespearovim „Romeom i Julijom“, no ovoga puta zaljubljenici su različitih rasa – afro-američke i latino-američke. Greg Carter vjeruje da bi se Shakespearu to svidjelo.

"Da je Shakespeare živio u modernom vremenu vjerojatno bi izmiješao svoje priče. Mislim da bi „Romeo i Julija“ bila priča o dvoje ljudi različitih rasa."

Carter je snimio film u Houstonu, na različitim lokacijama, uključujući jednu sporednu ulicu u blizini popularnog noćnog kluba.

"Ovo je uličica na kojem se dvoje ljubavnika susreće. Oni su pobjegli od tučnjave u klubu, ovdje se sastaju i prvi put poljube."

Carter kaže da mu je urbano područje Houstona ponudilo dosta lokacija za snimanje.

"Imali smo neke lokacije koje su izgledale kao Meksiko u starim vremenima. Imali smo lokacije koje su izgledale kao Hollywood, Beverly Hills i velike vile odmah pored četvrti s manjim kućama. Houston u filmu predstavlja nekoliko različitih gradova."

Svoj uspjeh Carter pripisuje tome što je neovisni filmski producent s discipliniranim pristupom poslovnoj strani snimanja filma i pažljivom praćenju onoga što javnost želi.

"Znam da moja publika naginje ka akciji, ali i ljubavnoj priči, filmovima koji nude bijeg od stvarnosti. Kad razmatram neke projekte onda uvijek želim osigurati da imam te elemente jer znam što moja publika voli."

Carter dodaje da film „A Gangland Love Story“ ide dalje od njegove glavne publike, Amerikanaca afričkog podrijetla te u popis likova uključuje Latino-amerikance, Ruse i druge. On sada radi na projektima u Houstonu i u Los Angelesu, domu američke filmske industrije, ali ipak preferira Houston za snimanje filmova.

XS
SM
MD
LG