Linkovi

Zeleni Kamion spasava planetu, zbližava ljude


Svježe, lokalno , organičko - recept za zdravlje
Svježe, lokalno , organičko - recept za zdravlje

Novi trend prodaje organičke , zdrave hrane uzima sve više maha u američkim metropolama

U velikim metropolama Sjedinjenih Država , kamiončići u kojima se na licu mjesta pravi hrana postali su česta slika. To je postao nagodan i jeftin način vodjenja pokretnog restorana, za male pare, a sada se pojavljuje i jedna novina: kamioni u kojima se služi super -zdrava hrana!

Na brdima iznad Los Angelesa, područje Malibu, zabava je tek počinjala.

Sa cipelama ili bez njih, ljudi su plesali na zvuke lokalnih bendova, i u živali u lokalnoj kuhinji. Dogadjaju je domaćin Grenn Truck - Zeleni kamion, što je kafe na kotačima, s ciljem da prodaje svoje proizvode na način koji ne škodi okolini.A i hrana je spravljena na istom principu.

Mitchell Collier, ko-vlasnik, i suosnivač Grenn Truck-a, kaže:
“Cilj nam je učiniti prijemčivim organički uzgojenu hranu za svakog čovjeka.


Mitchell Collier je suosnivač Zelenog kamiona. Svako jelo na jelovniku se pravi od organičkih sastojaka sa obližnjih farmi, u okolini od 16 kilometara.


Evo i primjera: vegeterijanski burger nazvan Mother trucker , najpopularnije jelo , puno svježeg povrća, i preliveno domaćin sosom od jaja.

Zašto organička hrana? Jer to poštovanje prema hrani i vlastitom tijelu. Majka zemlja daje život i ti ju poštuješ!, kaže Collier.


Reklamni slogan kompanije je Liječimo planetu, obrok po obrok...a to se odnosi koliko na jelovnik, toliko i na kamiončiće. Umjesto benzina, oni idu na bio dizel gorivo, i otpadno biljno ulje, koje ostaje iza kuhanja obroka.
Kamioni imaju pri sebi kontejnere u koje se bacaju otpaci koji se mogu vratiti u zemlju - papirni tanjuri, salvete i lično...To se onda predaje farmerima, kao djubrivo i slično, a oni obezbjedjuju povrće.Dakle, svi tanjuri, šače, viljuške ' sve je ili moguće reciklirati, ili je je bio-rastvorljivo.

Kuhinja gdje se hrana priprema svaki dan je na solarni pogon.
Zeleni Kamion je ekološka inicijativa kojaje istinski dobro primljena kod potrošača.

BENJAMIN KILMER, mušterija:
Uživam baš zato jer jedem nešto je zdravo, i ničemu ne škodi. JLijepo je biti odgovoran i prema Zemlji, i prema svom tijelu.
MICK KELLEHER, mušterija:
Pružamo podršku ovim nečemu što je dio velike stvari, čak i time što se najedemo.

Ovaj je biznis započet prije pet godina, kada je Collier, bivši maneken i glumac, udružio snage sa Kam Micelijem, bivšim bankarom sa Wall Streeta. Obojica su osjećali odgovornost prema planeti, i obojica su željeli raditi ono u što vjeruju - osigurati zdravu planetu za buduće generacije. Tako je rodjen Zeleni kamion.

Svatko jede, svatko živi na ovoj planeti, i moramo ju sačuvati jer je to jedini izvor naše hrane i vode.
Ušavši u treću godinu bznisa, Zeleni Kamion je počeo ostvarivati profit. Danas kompanija ima pet kamiončića - restorana: u Los Angelesu, jedan u San Dijegu i jedan u New Yorku.

David Holtze vodi biznis u San Dijegu. Kaže da je interes za ovako održivu proizvodnju hrane sve veći, i zahtjevi za ulaganjem u frančizu stižu iz cijele zemlje, pa i svijeta.


DAVID HOLTZE, suvlasnik Zelenog Kamiona u San Dijegu:
Dobio sam neki dan e mail iz Australije koji kaže: Volio bih započeti biznis zelenog kamiona ovdje? Kako bih se mogao uključiti?

Holtze se nada da će zeleni kamion jednog dana postati uobičajen kao lanci brze hrane :

To je pravac u kojem gledamo - dakle, da ga brzo proširimo , da postane kao prava frančiza...Tako da jednog dana umjesto McDonaldsa imate zeleni Kamion u svom gradu.

Osim što obezbjedjuje lokalnu i organičku hranu za zajednicu u kojoj postoji, biznis zeleni kamion širi i poruku: poštujte majku zemlju i jedan drugoga!

Svi smo mi jedno, ništa nas ne razdvaja. Ni vjera, niti granice. Sve je zrak, zemlja, i voda, i zajedno ovisimo od njih. , naglašuje Collier.

A hrana načinjena od toga, dodaje, nas spaja...

XS
SM
MD
LG