Linkovi

Granična policija pokrenula postupak nakon bijega Sefića


Građani Sarajeva izašli na ulice i iskazali nezadovoljstvo sigurnosnom situacijom
Građani Sarajeva izašli na ulice i iskazali nezadovoljstvo sigurnosnom situacijom

Granična policija Bosne i Hercegovine (BiH) pokrenula je postupak nakon što je utvrđeno da je granicu prešao vozač osumnjičen za saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule dvije djevojke.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) sinoć je obavijestilo da je osumnjičeni Sanjin Sefić pobjegao iz BiH.

Iz Granične policije je rečeno za Glas Amerike da provjeravaju postupanje svih policijskih službenika uključenih u obavljanje graničnih provjera i zaduženih za prijenos informacija.

„Protiv svih policijskih službenika za koje bude utvrđeno da su načinili propuste u obavljanju službene dužnosti, bit će pokrenuti disciplinski i drugi postupci i bit će rigorozno sankcionirani“, kažu iz Granične policije.

Granična policija je jučer oko 9.30 sati usmeno informisala Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da je osumnjičeni istog dana u 6.36 sati prešao granicu sa Srbijom na prijelazu Uvac.

Nesreća se dogodila 10. oktobra oko 21.30 sati kod Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu, kada je, kako navodi policija, Sefić automobilom Golf 6 udario Selmu i Editu, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Jedna je preminula na mjestu nesreće, a druga u bolnici.

Policija je saopćila da je osumnjičeni od ranije poznat po prekršajima iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira.

XS
SM
MD
LG